Hoeverveiling

Voor kerk, jeugdwerk, sport- en muziekverenigingen

Magic history tour

Op de Hoeverveiling waren 25 kavels verkocht, Dus op zaterdag 3 september werden er 50 personen verwacht in de ontmoetingsruimte van de kerk. Er was toch nog een afbericht en een ziekmelding, en voor menig kaart werd voor vervanging gezorgd. De gasten werden ontvangen met koffie, thee en eigen gebakken koek en cakes. Na de welkoms speech werden drie captains aangewezen en vertrokken drie groepen op de fiets richting Egmond Binnen, met verschillende bestemmingen.
Één van de groepen vertrok naar de natuurtuin van Cees en Ria Baart, waar zij hartelijk ontvangen werden met drinken en een rondleiding kregen in dit paradijsje op zich. Elk jaargetijde heeft zijn bekoringen, maar in september is de tuin niet op zijn allermooist, volgens Cees. Er bloeide op dat moment niet veel, maar aan de fotoboeken te zien konden de gasten zich voorstellen hoe geweldig het is om hier te wonen en in de tuin te vertoeven. De IJsvogel is een regelmatige bezoeker vooral vanwege de vissen in de poel.
De tweede groep werd in de Abdij ontvangen en kreeg een rondleiding op plaatsen waar bezoekers in het dagelijkse leven van de Abdij niet mogen komen. Zeer interessant verhaal van een toegewijde vrijwilliger.
De derde groep werd op de Akker ontvangen met een spel en quiz, waarbij enige kennis van de geschiedenis van Egmond nodig was. Gelukkig waren er ook een paar cryptische vragen voor degene die niet zo op de hoogte waren van de historie van Egmond.
Deze groepen toerden zo alle drie de activiteiten langs met tussendoor een heerlijk ijsje van Ci Verdiamo, wat met het heerlijke weer een welkome verrassing was.
Vanaf een uurtje of 4 werd er op de locaties een Sancti Adalberti aangeboden of kon men iets anders lekkers nuttigen. En hoe gezellig het ook was om 17.00 uur moesten we toch echt iedereen richting de Karmel dirigeren, waar Dick Meinders al stond te wachten om een rondleiding en verhaal over de Karmel te vertellen. Dick nam zijn gasten mee de binnentuin in en daarna presenteerde de gastvrouwen Karin en Peggy een drankje en een heerlijk voorgerecht in de kapel van de Karmel.
En nu we toch op de history toer zijn mag het Slotadres de Slotkapel natuurlijk niet ontbreken. Daar werden ze weer verwelkomd door een drankje werd het hoofd en nagerecht geserveerd. Het dessert was geheel van Egmondse heerlijkheden gemaakt. De uitslagen van de Quiz en de snelste van het spel werden bekend gemaakt en de winnende groep kreeg de eeuwige roem toebedeeld.
Aan de reacties te horen op en na deze dag heeft iedereen het naar zijn zin gehad en gaan we op deze toer verder, maar wel met een ander thema en andere locaties natuurlijk.
Met dank aan Cees en Ria, Marieke, Pim, Dick en Peggy, die deze dag geweldig geholpen hebben.
Organisatie: Kees, Karin en Kitty.